A dia d’avui les joguines de fusta tornen a tenir un protagonisme important a les llars on hi ha infants. No es pot negar que tenen un encant especial i que, a molts, ens recorden les joguines dels nostres avis i besavis.

Tenim una bona notícia i és que a Catalunya aquest tipus de joguines poden obtenir un certificat ecològic si segueixen un procés productiu respectuós amb el medi ambient. Moltes de les empreses productores ja compleixen la majoria de requisits, només és qüestió de posar-se les piles!

Beneficis per a l’empresa productora

Reconeixement oficial per part de Generalitat de Catalunya
Desmarcar-se de la competència
Augmentar i consolidar una cartera de clients fidels

OPINIONS DE CONSUMIDORS DE JOGUINES DE FUSTA

Caterina Vergés, mare de dos nens i responsable de la botiga El Cucut de Torelló

“Com a mare soc partidària de les joguines de fusta perquè provenen d’una matèria natural, a més, l’experiència sensorial que representa pels nens és molt diferent que una joguina fabricada amb un altre material com pot ser, per exemple, el plàstic. Quan els nens són petits és l’època d’explorar i la textura de la joguina és una part més del joc, per això penso que s’ha de tenir molt en compte. Un altre aspecte molt important pels pares és la seguretat. Els nostres fills, sobretot en aquesta etapa d’exploració sensorial, s’ho fiquen tot a la boca, per això una joguina amb un certificat ecològic et dona la tranquil·litat que no porta cap tipus de químic que els pugui perjudicar.

Si com a mare aposto per un tipus de joguina, penso que és lògic que com a responsable d’una botiga dedicada al món de l’infant on, entre d’altres articles, es venen també joguines, aposti per les fabricades amb materials naturals. També vull poder oferir un producte de qualitat, no una simple joguina, sinó una que aporti als infants una experiència a nivell cognitiu, sensorial, visual… i que a més sigui respectuosa. Potser hem de començar a enfocar-nos a que els nostres fills no tinguin tantes joguines i les que tinguin siguin de qualitat. Pensem que els valors que de petits els transmetem són amb els que creixeran i es quedaran.”

https://www.espaicucut.com/ca-es/

logo del ecolabel

Caterina Vergés del Cucut

Grup Acompanyants de la Llera – Escoleta Riu Sora

“A Riu Sora creiem que les joguines de fusta són una eina de joc afí als infants per les següents raons:

Al no estar estructurades permeten el desenvolupament de la imaginació.

A través del tacte i la vivència de la seva manipulació, els infants connecten amb materials naturals, que poden trobar-se fàcilment a la natura i que li permeten connectar amb el món que els envolta.

La seva vida és més llarga.

No tenen un impacte negatiu en el medi ambient.”

https://www.instagram.com/riusora/?hl=es

joguines ecològiques de fusta

Instal·lacions Escoleta Riu Sora

joguines ecològiques de fusta

Instal·lacions Escoleta Riu Sra

joguines de fusta ecològiques

Instal·lacions Escoleta Riu Sora