Avui gaudim de l’últim dia de festa de Setmana Santa, els que han aprofitat per fer una escapada hauran valorat diverses alternatives tenint en compte diferents factors com ara mar o muntanya, descobrir un lloc nou a anar a un de conegut, moltes activitats o relax total…

Però, seria possible, a més, escollir un

allotjament turístic respectuós amb el medi ambient?

I tant!

 

Cada vegada són més els que, per convicció, han començat a instaurar mesures en els seu establiments per tal que l’estada dels seus clients, a part que els sigui una experiència inoblidable, tingui una mínima incidència en el medi ambient. Aquest esforç té un reconeixement a nivell europeu a través de l’etiqueta ecològica ECOLABEL.

 

A mode resum en destacarem els tres requisits obligatoris que han de complir:

Estalvi d’energia

Estalvi d’aigua

Una bona gestió dels residus produïts

L’allotjament també ha d’escollir entre uns requisits opcionals que promouen la conservació de l’entorn i la conscienciació dels seus clients.

A Catalunya ja hi ha alguns allotjaments turístics que en disposen, els reconeixereu si en el seu web o en algun dels seus documents de publicitat hi veieu aquest logotip.

logo del ecolabel

logotip ecolabel

També podeu consultar-los seguint el següent enllaç:

Allotjaments a Catalunya (codi 051)

Allotjaments a la resta d’Europa

L’obtenció per part de l’establiment d’aquest reconeixement, a part de crear una borsa de clients nous i fidels, l’ajuda a controlar de manera eficient la seva política ambiental, en conseqüència aconsegueix una reducció de costos en partides tan importants com són els consums, entre d’altres.